--------------------

Wild Wild West 2025

143 wpisów / 0 nowych
Ostatni wpis
Strony
Jorguś
Obrazek użytkownika Jorguś
Ostatnio: 16 godzin 23 minuty temu

Nel :

Skały cudo, robią mega wrażenie.

Sedona pięknie położona wsród skał

Piwko było amerykanskie ? Smakowało ? 

Piwa z kija były różne gatunki, amerykańskie (nigdy tych nazw nie słyszałem) i niemieckie. Debatowaliśmy oczywiście nad lokalnym, jak dziewczyna zza baru wlała nam do kubków po troszku każdego i była degustacja. Tak wybraliśmy.

Ale jak wiadomo ja piwoszem nie jestem i robię wyjątki tylko w podróży.

Jorguś

Jorguś

I przyszedł czas na długo oczekiwany Wielki Kanion Kolorado.

Zanim pojechaliśmy na punkty widokowe, była okazja do obejrzenia go z góry. 5 osób zrezygnowało z latania, pozostała trzydziestka podzieliła się mniej więcej po połowie na helikopter (330 $) lub awionetkę (230 $). Ponieważ nigdy nie leciałem helikopterem wybraliśmy ten sposób zwiedzania. Ciekawostką był obowiązek zgłoszenia wagi dzień wcześniej i ponowne ważenie przed wejściem do helikoptera. Miejsca wyznaczali organizatorzy, na pokład wpuszczano po 5-6 osób. Helikopter po popularny Bell 206. Załapałem się na miejsce przy oknie, ale nie można robić zdjęć wystawiając rękę za okno podczas lotu, bo prąd powietrza wyrwie aparat z ręki.

Efekt z góry jest rewelacyjny z uwagi na wielkość kanionu. Na zdjęciach z góry i z punktów widokowych nie widzę wielkiej różnicy, bo są one płaskie. Rzeczywistość jest inna. Całe szczęście, że nie oszczędzałem.

Jorguś

Nel
Obrazek użytkownika Nel
Ostatnio: 18 godzin 29 sekund temu
admin

To musiało być mega przeżycie ! Pięknie kanion wygląda z góry .Mnie się niestety nie udało,było juz za póżno

Ila czasu trwał lot ? 

No trip no life

papuas
Obrazek użytkownika papuas
Ostatnio: 1 min 23 sekundy temu

no rewelka   oczywiście żadne foto nie pokaże rzeczywistości, ale ...   trochę Jorguś przesadziłeś z tym płaskim widokiem na foto - przecie doskonale widać rzeźbę terenu    5-6 osób na helikopter   to jak robią foto osoby nie siedzące pod oknem??  bo rozumiem, że 4 siedzą pod oknem

papuas

Piea
Obrazek użytkownika Piea
Ostatnio: 1 dzień 15 godzin temu

nareszcie widoki... !!! Łał, CUDO! 

Piea

Jorguś

Nel :

To musiało być mega przeżycie ! Pięknie kanion wygląda z góry .Mnie się niestety nie udało,było juz za póżno

Ila czasu trwał lot ? 

Chyba 40-45 minut

Jorguś

Jorguś

papuas :

no rewelka   oczywiście żadne foto nie pokaże rzeczywistości, ale ...   trochę Jorguś przesadziłeś z tym płaskim widokiem na foto - przecie doskonale widać rzeźbę terenu    5-6 osób na helikopter   to jak robią foto osoby nie siedzące pod oknem??  bo rozumiem, że 4 siedzą pod oknem

Otworzyliśmy okna i osoba siedząca w środku musiała się trochę na nas położyć, żeby zbliżyć aparat. Szóste miejsce było koło pilota, więc przy oknie. Środkowe miejsce w naszym helikopterze wygrała akurat moja żona.

Jorguś

Jorguś

A teraz Wielki Kanion z punktów widokowych. Dwa były blisko siebie, nie wiem czy te same co opisywał Cienkibolek. Trzeci, oddalony o jakieś 40 minut jazdy, to na pewno punkt widokowy Desert View. Nad brzegiem klifu wznosi się tam kamienna wieża wybudowana w 1932 r. na którą nie wchodziliśmy (długa kolejka), ale najlepiej widać rzekę Kolorado.

Jorguś

papuas
Obrazek użytkownika papuas
Ostatnio: 1 min 23 sekundy temu

z pkt widokowych też rewelka

papuas

Nel
Obrazek użytkownika Nel
Ostatnio: 18 godzin 29 sekund temu
admin

To chyba były inne punkty widokowe niż ja byłam, choć ja byłam w 2 do trzeciego nie zdążyłam bo zamykali.

Na mnie kanion wywarł olbrzymie wrażenie , czułam tam jakąś magię..

Jorguś a tobie jak bardziej się podobał , z heli czy z buta ?

No trip no life

Strony

Wyszukaj w trip4cheap