Dzięki za miłe słowa. Podsumowując. Kenia jest piękna i polecam bardzo. Mnie przeszkadzało tylko całe zamieszanie z wizą kenijską. Nie jest to taki tani kraj jak Senegal i Gambia. No,ale od tamtego czasu minęło trochę, pewnie i tam ceny poszły w górę. Co kupiłam na pamiątkę:
- dobrą kawę z przyprawami typu kardamon itp.
- herbatę cytrynową,
- olej kokosowy do skóry i włosów,
- kangę, czyli naturalną tkaninę szytą tu na miejscu i spódnicę z niej,
- koraliki i drobną biżuterię
- maskę na ścianę,
- skórzaną torbę.
- likier z owoców amaruli, można go też kupić u nas.
Wycieczka była w cenie 4100 plus koszty wizy kenijskiej 50 USD plus wpłata 210 USD za jako pakiet. W cenie śniadania, obiady i kolacje na safari, a w czasie pobytu w hotelu w Mombasie all. Dodatkowo wzięłam także fakultet do wioski Masajów za 25 USD.
Piękna wyprawa, której szczerze zazdroszczę... A takie widoki jak ten
przywołują obrazy z niezapomnianego filmu "Pożegnanie z Afryką" ("Out of Africa") z cudowną muzyką Johna Barry;ego:
https://www.youtube.com/watch?v=PJpb2RVNm8E
Dzięki za miłe słowa. Podsumowując. Kenia jest piękna i polecam bardzo. Mnie przeszkadzało tylko całe zamieszanie z wizą kenijską. Nie jest to taki tani kraj jak Senegal i Gambia. No,ale od tamtego czasu minęło trochę, pewnie i tam ceny poszły w górę. Co kupiłam na pamiątkę:
- dobrą kawę z przyprawami typu kardamon itp.
- herbatę cytrynową,
- olej kokosowy do skóry i włosów,
- kangę, czyli naturalną tkaninę szytą tu na miejscu i spódnicę z niej,
- koraliki i drobną biżuterię
- maskę na ścianę,
- skórzaną torbę.
- likier z owoców amaruli, można go też kupić u nas.
Wycieczka była w cenie 4100 plus koszty wizy kenijskiej 50 USD plus wpłata 210 USD za jako pakiet. W cenie śniadania, obiady i kolacje na safari, a w czasie pobytu w hotelu w Mombasie all. Dodatkowo wzięłam także fakultet do wioski Masajów za 25 USD.
Iwona
Mój mąż cały zcas mi powtarza ,ze do Kenii by wrócił
oj dla tych widoków tez bym wróciła
I ja mam podbnie, tez bym chętnie wróciła na safarii, mega przeżycia, mega widoki.
Dzieki Iwusia za afrykańskie opowieści
No trip no life
...na powrót do "czarnej afryki" zawsze jestem gotów !!! ; )
THX za fotki i opowiastkę : )))
...no to w drogę... żeby się oburzać i podziwiać
...zdumiewać i wzruszać ramionami...wybrzydzać i zachwycać...Radoslav
I ja dziękuję.