--------------------

GRUZJA od A do Z (12-19 października 2025)

239 posts / 0 nowych
Ostatni wpis
Strony
Asia-A
Obrazek użytkownika Asia-A
Ostatnio: 10 godzin 20 minut temu

Żeluś :

Plaża faktycznie do odpoczynku nie zachęca ...ale Marriot prezentuje się fajnie Biggrin

Tak, nowoczesne hotele prezentują się całkiem fajnie, ale nad morzem na ewentualnym dłuższym pobycie ważna dla mnie byłaby plaża , lubię popływać w morzu i posiedzieć na plaży ale wyłącznie w cieniu np. parasola – a w Batumi plaża i morze nie zachęca.

Bye Zobacz mnie na Facebooku Relaks na drutach! Yes 3

Piea
Obrazek użytkownika Piea
Ostatnio: 3 dni 5 godzin temu

mnie Twoja Gruzja niekłamanie urzekła; a kościoły, zwłaszcza te stare właśnie - zupełnie mi nie przeszkadzają w odwiedzaniu, oby tylko nie było ich 15 dziennie Lol plaże Batumi faktycznie dla miłośników kamlunów; i w ogóle to Batumi to takie trochę dziwne miejsce..., no niby to czarnomorski kurort wypoczynkowy, ale ja też tak jak Ty nie chciałabym wypoczywac w takim kurorcie Sad ; fajne są tam jednak te architektoniczne nowości; zobaczyć raz na pewno to warto, ale pobyt wypoczynkowy w tym miejscu  raczej zdecydowanie nie

Piea

Nel
Obrazek użytkownika Nel
Ostatnio: 1 dzień 1 godzina temu
admin

A propos wpisu Iwusi... z relacji Asi według mnie wynika ,że dużo jest atrakcji krajobrazowych na wycieczce  a na drugim miejscu wpisałabym doznania kulinarne ( wraz z testowaniem wina) 

No trip no life

Asia-A

Nel :

A propos wpisu Iwusi... z relacji Asi według mnie wynika ,że dużo jest atrakcji krajobrazowych na wycieczce  a na drugim miejscu wpisałabym doznania kulinarne ( wraz z testowaniem wina) 

Tak, wycieczka z godnie z nazwą "Gruzja od A do Z" ma bardzo różnorodny program pokazujący państwo z różnych stron. Każdy znajdzie coś, co go zainteresuje.

Asia-A

Ponieważ  widzę zainteresowanie hotelami, które wyglądają bardzo ciekawie, pokażę  jeszcze część idąc w prawo patrząc w stronę morza od strony ulicy przy której był nasz hotel.

Ponieważ pora jak dla Gruzinów i chyba turystów też dosyć wczesna (9.000 -10.00) miasto jeszcze śpi.

Na zdjęciu z reklamy widać  trzy „wieże” jednak widać w realu tylko wie, w tym jedną w budowie, a nie widać było miejsca, gdzie by mogła powstać ta trzecia . Jest to część globalnego projektu podążającego za trendami przekształcenia Batumi w centrum turystyki biznesowej i rozwoju biznesu.

Wracając do hotelu widać, że „nasi”  tu byli.

Basia A.
Obrazek użytkownika Basia A.
Ostatnio: 20 minut 8 sekund temu

W Batumi, zwłaszcza przy plaży to czasem nie wiadomo było, kiedy atrakcje zostały zamknięte, czy poprzedniej nocy, czy może w 1988, jak np te elementy wesołego miasteczka

ssstu-6
Obrazek użytkownika ssstu-6
Ostatnio: 1 godzina 13 minut temu

...jak dla mnie,nawet "wieżowcach" (niektórych ; ))..."czuć wschodnie wpływy" ; )

...no to w drogę... żeby się oburzać i podziwiać
...zdumiewać i wzruszać ramionami...wybrzydzać i zachwycać...Radoslav

Asia-A

ssstu-6 :

...jak dla mnie,nawet "wieżowcach" (niektórych ; ))..."czuć wschodnie wpływy" ; )

"wschodnie wpływy"? - Radek, co przez to rozumiesz?

Asia-A

Jedziemy teraz całą grupą na wycieczkę fakultatywną  w góry Ajdarian, około 30 km w od  Batumi. Zatrzymujemy się w bardzo malowniczym miejscu, gdzie łączą się dwie rzeki, widać   to po dwóch kolorach wody.

Jako, że jesteśmy całą grupą, a to ostatni dzień zwiedzania robimy pamiątkowe zdjęcie. Na zdjęciu wszyscy, również pilot, szef biura i kierowca.

ssstu-6
Obrazek użytkownika ssstu-6
Ostatnio: 1 godzina 13 minut temu

Asia-A :

ssstu-6 :

"wschodnie wpływy"? - Radek, co przez to rozumiesz?

mam na myśli widoczne przy kilku budynkach "wyoblenia", odejście od ,wiąż dominującej "na zachodzie" klasycznej linii prostopadłościanu,oraz inspiracjami "naturalistycznymi bądź lokalnymi" ( "czapeczkowe zwieńczenia", pozory skręceń konstrukcyjnych, tradycjonalizm kulturowy )

...no to w drogę... żeby się oburzać i podziwiać
...zdumiewać i wzruszać ramionami...wybrzydzać i zachwycać...Radoslav

Strony

Wyszukaj w trip4cheap