--------------------

GRUZJA od A do Z (12-19 października 2025)

204 wpisów / 0 nowych
Ostatni wpis
Strony
Nel
Obrazek użytkownika Nel
Ostatnio: 7 godzin 34 minuty temu
admin

ale super uczta sie wam trafila i do tego dedustacja wina i jeszcze śpiewy , super . Wtedy zdecydowanie czuje się lepiej lokalny klimat.

No trip no life

Asia-A
Obrazek użytkownika Asia-A
Ostatnio: 16 godzin 37 minut temu

Nel :

ale super uczta sie wam trafila i do tego dedustacja wina i jeszcze śpiewy , super . Wtedy zdecydowanie czuje się lepiej lokalny klimat.

Tak ta fakultatywna wycieczka była super. Biuro stanęło na wysokości zadania.

Bye Zobacz mnie na Facebooku Relaks na drutach! Yes 3

Asia-A

Opuszczamy Signagi i jedziemy do Bodbe. Bodbe leży około 2 kilometry od Signagi.

Bodbe jest od setek lat popularnym miejscem pielgrzymek. Swoją sławę zawdzięcza temu, że w Bodbe znajduje się grób świętej Nino – postaci niezwykle ważnej dla gruzińskiej tradycji i wiary.

Zgodnie z legendą, w klasztorze pochowana jest św. Nino, która przyniosła chrześcijaństwo do Gruzji. Oryginalny kościół klasztoru pochodzi z IV wieku, ale obecna struktura została zbudowana w IX wieku. Klasztor służył również jako schronienie dla gruzińskich królowych w czasach średniowiecznych. Kompleks klasztorny składa się z kilku budynków, w tym kościoła, dzwonnicy.

Niestety w kościele był zakaz robienia zdjęć, co widać na oznaczeniach na drzwiach.

Klasztor Bodbe to świetny punkt widokowy na Kaukaz, co zawdzięcza położeniu na zboczu w dolinie rzeki Alazani.

To zdjęcie na tle Kaukazu zrobił nam uczestnik wycieczki. Widziałyśmy, że robi zdjęcie więc chciałyśmy usunąć się mu z kadru, okazało się, że chciał zrobić nam zdjęcie. Przy okazji chcę wspomnieć, że część tu zamieszczonych jest autorstwa tego pana. Pod koniec wycieczki na prośbę grupy udostępnił album ze swoimi zdjęciami.

Poniżej znajduje się źródło (woda św. Nino) . Według legendy powstało dzięki modlitwom św. Nino,. Wierni wierzą, że woda ma właściwości uzdrawiające. Jak widać teren jest w remoncie.

Nel
Obrazek użytkownika Nel
admin

Ale piękne zdjęcie wam ten pan zrobił !

Pocztóweczka

No trip no life

Basia A.
Obrazek użytkownika Basia A.
Ostatnio: 4 godziny 51 minut temu

Tak naprawdę, to mamy dostęp do zdjęć wszystkich (a przynajmniej większości) uczestników, bo na koniec powymienialiśmy się zaproszeniami do albumów zdjęć na google, więc możemy tak naprawdę pooglądać Gruzje z różnych punktów widzenia

Nel
Obrazek użytkownika Nel
admin

Widać,że zgrana ekipa....fajnie

No trip no life

papuas
Obrazek użytkownika papuas
Ostatnio: 5 godzin 45 minut temu

ciekawe miejsce z tym grobem św Nino  szkoda, że nie masz z wnętrza ani jednej fotki    przed wejściem widać jakieś wielkie psiska chyba nie gryzą niesfornych fotografów?

papuas

Asia-A

papuas :

ciekawe miejsce z tym grobem św Nino  szkoda, że nie masz z wnętrza ani jednej fotki    przed wejściem widać jakieś wielkie psiska chyba nie gryzą niesfornych fotografów?

Niestety brak fotek, nie wiem dlaczego akurat w tym obiekcie był zakaz fotografowania.

Piea
Obrazek użytkownika Piea
Ostatnio: 5 godzin 33 minuty temu

urocza fota; koniecznie w ramkę i na kominek/półkę/gdziekolwiek...!!! 

Piea

papuas
Obrazek użytkownika papuas
Ostatnio: 5 godzin 45 minut temu

ja wiem - sacrum

nie zawsze przestrzegam zakazów i chociaż jedno foto próbuję zrobić

hej hej  czekam na  CD  Biggrin

papuas

Strony

Wyszukaj w trip4cheap