--------------------

ODLICZANKA i pogaduszki nie tylko turystyczne

33169 posts / 0 nowych
Ostatni wpis
Strony
Nel
Obrazek użytkownika Nel
Ostatnio: 9 godzin 53 minuty temu
admin

Good-morning

NIEDZIELA

17 września 2023 r.

259 dzień roku

37 tydzień

imieniny obchodzą:JustynaRobert  

Przysłowie:

„Czym dłużej jaskółki we wrześniu zostają, tym dłużej piękne i jasne dni bywają”

Do wyjazdu marzeń na prowadzeniu jest Dana

Dana - 119 dni Ekwador + W.Galapagos          

NOWOŚĆ ! -Nel-102 dni - śladami Huragana czyli w poszukiwaniu zorzy polarnej na północy POLOWANIE NA ZORZĘ POLARNĄ | Kat and Rob - przewodnicy Twojej podróży

ssstu-6 - Senegal- 90 dni - aby..."wygrzać się przed zimą"   Biggrin  

Asia-A  37 dni - team meeting w Tallinie   City of Tallinn

NOWOŚĆ ! - Nel- 30 dni - powrót po latach na Lazurowe Wybrzeże How to Visit the Village of Eze, France

Achernar - 21 dni - Podlasie w okolicach Hajnówki   Hajnówka – co warto zobaczyć - MYzwiedzaMY

Asia-A i Basia A. - 20 dni - Czerniawa dla zdrowia i relaxu

NOWOŚĆ ! Mabro-17 dni - Pakistan "Z północy na południe"  Pakistan - Wiadomości

Bajka - 13 dni - pora dokarmić włoskie koty,Tropea włoski pierwszy raz Katzen-smilies- 0002 Sun bespectacled

Żelek - 9 dni - Polinezja Francuska czyli wymarzony urlop w raju )) 

NOWOŚĆ ! Iwusia- 7 dni - objazdówka po Iranie Poradnik Iran. Zwiedzanie Iranu, wiza, atrakcje turystyczne, noclegi.

Piea - TO JUŻ DZIŚ  !- Piękna Kalabria Sprawdź oferty wakacji w Kalabrii! Fantastycznej podróży po południowych zakamarkach "buta" 

No trip no life

mabro
Obrazek użytkownika mabro
Ostatnio: 6 godzin 57 minut temu

Dobry wieczór wszystkim,

czy u Was też była dzisiaj wieczorem solidna ulewa? U mnie nieźle popadało - fajnie, może będą grzyby! Ja jestem zapaloną grzybiarą i cierpię z powodu suszy i braku grzybów w lasach. Wprawdzie wczoraj byłam w moim małym lasku blisko domu i nazbierałam odrobinę podgrzybków i troczę kurek ale generalnie grzybów nie ma, szczególnie młodych Sad A wy lubicie zbierać grzyby?

Nel, wypatrzyłam na odliczance nowość!!! Wskoczyłaś na nią po cichutku już drugi raz Shok Gratuluję obu fajnych wyjazdów Good Napisz coś więcej o swoich wycieczkach, pls.

Piea, udanego wyjazdu! Rób dużo fotek bo ja jeszcze do Kalabrii nie dotarłam a mam ją na swojej liście wyjazdowej.

Pozdrawiam Forumowiczów Preved

Asia-A
Obrazek użytkownika Asia-A
Ostatnio: 11 godzin 13 minut temu

Good-morning

PONIEDZIAŁEK

18 września 2023 r.

261 dzień roku

38 tydzień

imieniny obchodzą: Ryszard, Stefannia , Tytus

Cytat dnia: „Trze­ba wielu lat by zna­leźć przy­jaciela, wys­tar­czy chwi­la by go stracić.” -  Stanisław Jerzy Lec

Dana - 118 dni Ekwador + W.Galapagos          

NOWOŚĆ ! -Nel-101 dni - śladami Huragana czyli w poszukiwaniu zorzy polarnej na północy POLOWANIE NA ZORZĘ POLARNĄ | Kat and Rob - przewodnicy Twojej podróży

ssstu-6 - Senegal- 89 dni - aby..."wygrzać się przed zimą"   Biggrin  

Asia-A  36 dni - team meeting w Tallinie   City of Tallinn

NOWOŚĆ ! - Nel- 29 dni - powrót po latach na Lazurowe Wybrzeże How to Visit the Village of Eze, France

Achernar - 20 dni - Podlasie w okolicach Hajnówki   Hajnówka – co warto zobaczyć - MYzwiedzaMY

Asia-A i Basia A. - 19 dni - Czerniawa dla zdrowia i relaxu

NOWOŚĆ ! Mabro-16 dni - Pakistan "Z północy na południe"  Pakistan - Wiadomości

Bajka - 12 dni - pora dokarmić włoskie koty,Tropea włoski pierwszy raz Katzen-smilies- 0002 Sun bespectacled

Żelek - 8 dni - Polinezja Francuska czyli wymarzony urlop w raju )) 

NOWOŚĆ ! Iwusia- 6 dni - objazdówka po Iranie Poradnik Iran. Zwiedzanie Iranu, wiza, atrakcje turystyczne, noclegi.

Bye Zobacz mnie na Facebooku Relaks na drutach! Yes 3

Asia-A
Obrazek użytkownika Asia-A
Ostatnio: 11 godzin 13 minut temu

Dzień dobry w PONIEDZIAŁEK!

Mabro lubię zbierać grzybki, ale koło mnie chyba jeszcze nie ma wysypu, Mąż ma znajomego w Miliczu, który ma swoje miejsca w lasach i zwykle daje znać jak się grzybki pojawiają. Od kilku dni temperatura wysoka i deszcz nie pada. A jak zdjęcia z ostatniej wyprawy? Daj chociaż zajawkę?

Piea zaczęła swoją kolejna wycieczkę mam nadzieję, że przyśle jakieś pozdrowienia ze zdjęciami

A Nel faktycznie wyknuła jakąś wycieczkę. Nel – napisz coś o twoich zalegalizowanych planach.

Miłego dnia życzę!

Bye Zobacz mnie na Facebooku Relaks na drutach! Yes 3

Nel
Obrazek użytkownika Nel
admin

Good-morning

WTOREK

19 września 2023 r.

262 dzień roku

38 tydzień

imieniny obchodzą: JanuaryKonstancjaTeodor 

Cytat dnia: „Trze­ba wielu lat by zna­leźć przy­jaciela, wys­tar­czy chwi­la by go stracić.” -  Stanisław Jerzy Lec

Dana - 117 dni Ekwador + W.Galapagos          

NOWOŚĆ ! -Nel-100 dni - śladami Huragana czyli w poszukiwaniu zorzy polarnej na północy POLOWANIE NA ZORZĘ POLARNĄ | Kat and Rob - przewodnicy Twojej podróży

ssstu-6 - Senegal- 88 dni - aby..."wygrzać się przed zimą"   Biggrin  

Asia-A  35 dni - team meeting w Tallinie   City of Tallinn

NOWOŚĆ ! - Nel- 28 dni - powrót po latach na Lazurowe Wybrzeże How to Visit the Village of Eze, France

Achernar - 19 dni - Podlasie w okolicach Hajnówki   Hajnówka – co warto zobaczyć - MYzwiedzaMY

Asia-A i Basia A. - 18 dni - Czerniawa dla zdrowia i relaxu

NOWOŚĆ ! Mabro-15 dni - Pakistan "Z północy na południe"  Pakistan - Wiadomości

Bajka - 11 dni - pora dokarmić włoskie koty,Tropea włoski pierwszy raz Katzen-smilies- 0002 Sun bespectacled

Żelek - 7 dni - Polinezja Francuska czyli wymarzony urlop w raju )) 

NOWOŚĆ ! Iwusia- 5 dni - objazdówka po Iranie Poradnik Iran. Zwiedzanie Iranu, wiza, atrakcje turystyczne, noclegi.

No trip no life

Nel
Obrazek użytkownika Nel
admin

Doberek,

dziś mają być opady i dobrze by było, bo sucho ..

Mabro, czyli grzybków nie za duzo zebrałaś ? To faktycznie deszczyk by sie przydał. Ale przynajmniej fajny spacer po lesie zaliczyłaś. Ale wypatrzyłaś mnie na odliczance .Poprosimy o kolaż zdjęć z twojego ostatniego wyjazdu pls. Niedługo znowu nam uciekniesz w kolejną podróz, więc pokaz nam choć troszke wspomnień

Asiu, Piea pewnie już baluje w Kalabrii, wiec nie szybko odpisze Jeśli chodzi o moje wyjazdy, to obydwa sa organizowane na własną rękę. Oba są "babskie" he he, ale każdy w innym składzie,We Francji wynajmujemy apartament w pełni urządzony, bileciki Wizzair juz kupione i już z  lotniska wynajmujemy autko. W Norwegii mamy tez wynajety apartament i zarezerwowane wycieczki na każdy dzień. Obie podróże są krótkie ale i takbardzo się cieszę z tych wyjazdów, choć to są powroty.Na Lazurowym Wybrzeżu byłam juz nawet kilka razy,ale dość dawno. W Tromso też byłam,ale latem więc tym razem będzie zimowa odsłona.  Mam nadzieję jednak na zobaczenie nowych miejsc i zupełnie nowe wrażenia 

Miłego wtorku wszystkim Ssun-Flower4You

No trip no life

Nel
Obrazek użytkownika Nel
admin

Good-morning

ŚRODA

20 września 2023 r.

263 dzień roku

38 tydzień

imieniny obchodzą: FilipaFranciszek  

Dana - 116 dni Ekwador + W.Galapagos          

NOWOŚĆ ! -Nel-99 dni - śladami Huragana czyli w poszukiwaniu zorzy polarnej na północy POLOWANIE NA ZORZĘ POLARNĄ | Kat and Rob - przewodnicy Twojej podróży

ssstu-6 - Senegal- 87 dni - aby..."wygrzać się przed zimą"   Biggrin  

Asia-A  34 dni - team meeting w Tallinie   City of Tallinn

NOWOŚĆ ! - Nel- 27 dni - powrót po latach na Lazurowe Wybrzeże How to Visit the Village of Eze, France

Achernar - 18 dni - Podlasie w okolicach Hajnówki   Hajnówka – co warto zobaczyć - MYzwiedzaMY

Asia-A i Basia A. - 17 dni - Czerniawa dla zdrowia i relaxu

NOWOŚĆ ! Mabro-14 dni - Pakistan "Z północy na południe"  Pakistan - Wiadomości

Bajka - 10 dni - pora dokarmić włoskie koty,Tropea włoski pierwszy raz Katzen-smilies- 0002 Sun bespectacled

Żelek - 6 dni - Polinezja Francuska czyli wymarzony urlop w raju )) 

NOWOŚĆ ! Iwusia- 4 dni - objazdówka po Iranie Poradnik Iran. Zwiedzanie Iranu, wiza, atrakcje turystyczne, noclegi.

No trip no life

Nel
Obrazek użytkownika Nel
admin

Good-morning

CZWARTEK

21 września 2023 r.

264 dzień roku

38 tydzień

imieniny obchodzą: MateuszMira  

Dana - 115 dni Ekwador + W.Galapagos          

NOWOŚĆ ! -Nel-98 dni - śladami Huragana czyli w poszukiwaniu zorzy polarnej na północy POLOWANIE NA ZORZĘ POLARNĄ | Kat and Rob - przewodnicy Twojej podróży

ssstu-6 - Senegal- 86 dni - aby..."wygrzać się przed zimą"   Biggrin  

Asia-A  33 dni - team meeting w Tallinie   City of Tallinn

NOWOŚĆ ! - Nel- 26 dni - powrót po latach na Lazurowe Wybrzeże How to Visit the Village of Eze, France

Achernar - 17 dni - Podlasie w okolicach Hajnówki   Hajnówka – co warto zobaczyć - MYzwiedzaMY

Asia-A i Basia A. - 16 dni - Czerniawa dla zdrowia i relaxu

NOWOŚĆ ! Mabro-13 dni - Pakistan "Z północy na południe"  Pakistan - Wiadomości

Bajka - 9 dni - pora dokarmić włoskie koty,Tropea włoski pierwszy raz Katzen-smilies- 0002 Sun bespectacled

Żelek - 4 dni - Polinezja Francuska czyli wymarzony urlop w raju )) 

NOWOŚĆ ! Iwusia- 3 dni - objazdówka po Iranie Poradnik Iran. Zwiedzanie Iranu, wiza, atrakcje turystyczne, noclegi.

No trip no life

Nel
Obrazek użytkownika Nel
admin

Good-morning

PIĄTEK

22 września 2023 r.

265 dzień roku

38 tydzień

imieniny obchodzą: MaurycyTomasz   

Dana - 114 dni Ekwador + W.Galapagos          

NOWOŚĆ ! -Nel-97 dni - śladami Huragana czyli w poszukiwaniu zorzy polarnej na północy POLOWANIE NA ZORZĘ POLARNĄ | Kat and Rob - przewodnicy Twojej podróży

ssstu-6 - Senegal- 85 dni - aby..."wygrzać się przed zimą"   Biggrin  

Asia-A  32 dni - team meeting w Tallinie   City of Tallinn

NOWOŚĆ ! - Nel- 25 dni - powrót po latach na Lazurowe Wybrzeże How to Visit the Village of Eze, France

Achernar - 16 dni - Podlasie w okolicach Hajnówki   Hajnówka – co warto zobaczyć - MYzwiedzaMY

Asia-A i Basia A. - 15 dni - Czerniawa dla zdrowia i relaxu

NOWOŚĆ ! Mabro-12 dni - Pakistan "Z północy na południe"  Pakistan - Wiadomości

Bajka - 8 dni - pora dokarmić włoskie koty,Tropea włoski pierwszy raz Katzen-smilies- 0002 Sun bespectacled

Żelek - 3 dni - Polinezja Francuska czyli wymarzony urlop w raju )) 

NOWOŚĆ ! Iwusia- 2 dni - objazdówka po Iranie Poradnik Iran. Zwiedzanie Iranu, wiza, atrakcje turystyczne, noclegi.

No trip no life

Nel
Obrazek użytkownika Nel
admin

Good-morning

SOBOTA

23 września 2023 r.

266 dzień roku

38 tydzień

imieniny obchodzą: BogusławTekla   

Dana - 113 dni Ekwador + W.Galapagos          

NOWOŚĆ ! -Nel-96 dni - śladami Huragana czyli w poszukiwaniu zorzy polarnej na północy POLOWANIE NA ZORZĘ POLARNĄ | Kat and Rob - przewodnicy Twojej podróży

ssstu-6 - Senegal- 84 dni - aby..."wygrzać się przed zimą"   Biggrin  

Asia-A  31 dni - team meeting w Tallinie   City of Tallinn

NOWOŚĆ ! - Nel- 24 dni - powrót po latach na Lazurowe Wybrzeże How to Visit the Village of Eze, France

Achernar - 15 dni - Podlasie w okolicach Hajnówki   Hajnówka – co warto zobaczyć - MYzwiedzaMY

Asia-A i Basia A. - 14 dni - Czerniawa dla zdrowia i relaxu

NOWOŚĆ ! Mabro-11 dni - Pakistan "Z północy na południe"  Pakistan - Wiadomości

Bajka - 7 dni - pora dokarmić włoskie koty,Tropea włoski pierwszy raz Katzen-smilies- 0002 Sun bespectacled

Żelek - 2 dni - Polinezja Francuska czyli wymarzony urlop w raju )) 

Iwusia-TO JUŻ JUTRO ! - objazdówka po Iranie Poradnik Iran. Zwiedzanie Iranu, wiza, atrakcje turystyczne, noclegi.

No trip no life

Strony

Wyszukaj w trip4cheap